Ugnspannkaka med rökt skinka
4 portioner
- 4 ägg
- 6 dl mjölk
- 3 dl mjöl
- 400 gr rökt skinka
- en nypa salt
- fett till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla skinkan och fräs den en kort stund i en torr panna, tills den får lite färg.
Häll ner mjöl och salt i en bunke, tillsätt lite av mjölken i taget och rör om hela tiden, så det inte blir klumpar. Knäck ner äggen och vispa ihop till en slät smet.
Smöra en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Lägg skinkan i botten och häll smeten över. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills det blir en fin färg.
Servera med tex sylt eller prova med riven parmesan som förhöjer smaken.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 31 P för hela formen, om man använder lättmjölk. Lägg till P för det du smörjer formen med och ev tillbehör.
Points: 31 P för hela formen, om man använder lättmjölk. Lägg till P för det du smörjer formen med och ev tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se