Pasta med kräftor och pepparrot
4 portioner
- 280 gr spagetti
- 200 gr Philadelphiaost
- 1-2 msk pepparrot
- 3/4 dl finklippt gräslök
- 170 gr avrunna kräftstjärtar
- salt
- citronpeppar
Garnering:
- 4 soltorkade tomater
- finhackad dill
- finhackad persilja
Gör så här:
Koka pastan efter anvisningar på förpackningen. Skölj den hastigt och lägg tillbaka den i kastrullen.
Lägg tomaterna i blöt i hett vatten.
Medan pastan kokar, blandar du Philadelphia ost, pepparrot, gräslök, salt och peppar i en bunke. Rör ner blandningen med den kokta pastan och blanda allt väl. Rör er kräftorna som bara ska bli varma. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över tillsammans med dill och gräslök.
Servera direkt!
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 42 P för allt, om man använder Philadelphiaost light och byter ut de soltorkade tomaterna mot färska.
Points: 42 P för allt, om man använder Philadelphiaost light och byter ut de soltorkade tomaterna mot färska.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden