Zucchinipasta med tomatsås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 2 Zucchini
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 röda lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 burkar konserverade cocktailtomater (800 gr)
  • ½ dl grönsaksfond, alt ½ smulad buljongtärning
  • 200 gr frusen bladspenat
  • salt och peppar
  • Riven parmesan som topping
Gör så här:

Finhacka löken och en vitlöksklyfta. Fräs de i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, ca 2 minuter. Det får inte brännas. Tillsätt spenaten och låt koka ihop med löken, ca 2 min. Ha i de konserverade cocktailtomaterna, grönsaksbuljongen oh pressa i tre vitlöksklyftor. Rör om och låt puttra. Smaka av med salt och peppar.

Strimla zucchinin tunt till tagliatelle eller spaghetti storlek, beroende på vad man tycker. Koka upp vatten och salta ordentligt. Stoppa ner zucchininpastan du precis gjort i kastrullen och låt koka ca en minut, lite beroende på hur tjock pasta du gjort. Den ska vara mjuk men fortfarande lite al dente, precis som vanlig pasta. Häll av vattnet.

Lägg upp pastan på en tallrik, ha på sås och strö över lite parmesanost, servera.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 1 SP per portion, lägg till SP för den mängd parmesan du använder.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå