Tre olika varianter av potatissallad
4 personer
1 kg kokt, skalad färskpotatis – alternativt en fast matpotatis
Alt. 1
3 dl gräddfil/Yoghurt
½ tsk salt
1 krm peppar
1 dl finhackad dill/persilja och/eller persilja
Alt. 2
3 dl gräddfil/Yoghurt
1 finhackad gul lök
½ dl kaviar (typ Kalles)
½ dl finhackad dill
Alt. 3
3 dl gräddfil/Yoghurt
1 – 2 msk färskriven pepparrot
½ tsk salt
1 krm peppar
1 grovrivet äpple
½ dl persilja
Gör så här:
Rör samman alla ingredienser i en skål, blanda ner potatisen. Gräddfilssåsen får inte röras för mycket då den kan bli för tunn. Låt salladen stå kallt till serveringen. Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Points: 20 P för hela satsen av alternativ 1 & 3 om man använder Larsas fettfria turkiska yoghurt istället för gräddfil. 25 P för alternativ 2.
Personliga Points: 0-23 PP för hela satsen av alternativ 1 & 3 om man använder Larsas fettfria turkiska yoghurt istället för gräddfil. 5-28 för alternativ 2.
Mitt WW: Grön 4, Blå 0, Lila 0 för hela satsen av alternativ 1 & 3 om man använder Larsas fettfria turkiska yoghurt istället för gräddfil. Grön 11, Blå 7, Lila 7 för alternativ 2.
Recept och bild – Svensk Potatis
Pingback: Förslag till (mid)sommarbordet