Revbensspjäll med plommon

skriv ut
4 Portioner
  • 1 kg revbensspjäll
  • 5 dl äpplejuice
  • 8 katrinplommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 krm mald kryddnejlika
  • 3 stjärnanis
  • 2 dl ketjap manis
  • salt och peppar
Gör så här:

Lägg revbenen i Crock-Poten och fyll i med äpplejuice, 1 krm mald kryddnejlika, 1 stjärnanis, salt och peppar. Sätt på låg i 6 timmar. Ta upp revbenen och skär dem i bitar. Häll av det mesta av spadet.

Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran. Blanda med ingefäran med nejlika, stjärnanis och ketjap manis. Blanda sedan ihop det med revbenen och plommonen.

Lägg tillbaka i grytan och koka på hög i 30-60 min. (Vill man ha färg på revbenen kan man sätta grytan i ugnen på grill de sista 10 minuterna).

För er som inte har en Crock Pot går det bra att lägga alla ingredienser i en ugnsform och steka i  ugnen på 175-200 grader tills revbenen nått en innertemperatur av 70 grader, ca 30-45 minuter. Lägg bensidan uppåt och vänd efter halva tiden. Används tjocka revben så tar det längre tid, minst en timme.

 

För er Viktväktare: 38 SP Flex för revbenen (tunna utan svål, 0,5 kg ätlig del), såsen 19 SP Flex (med plommon)

 

Recept och bild – Crock Pot