Räkor med ananas

skriv ut
3-4 portioner
  • 1 liten palsternacka
  • 200 gr rotselleri
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1/2 färsk ananas
  • 250 gr naturell keso
  • 1/3 strimlad purjolök
  • 250 gr skalade räkor
  • 30 gr riven parmesan
  • salt & peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och finstrimla rotfrukterna. Bryn dem i fettet någon minut. Lägg över i en ugnsform, salta och peppra.

Skär ananasen i mindre bitar, blanda med keso, purjolök, räkor och parmesan. Salta och peppra.

Lägg kesoblandningen över rotfrukterna. Låt grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Servera direkt som den är eller som tillbehör till en bit fisk.

 

För er Viktväktare: 14 SP för hela satsen om man använder superminikeso.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita