Potatiskaka i portionsformar
4 portioner
- 6 potatisar (medelstora till stora)
- 2 ägg
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk fransk senap
- 1 dl parmesanost + valfri mängd till gratineringen
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet, låt ånga av en liten stund. Sätt ugnen på 200 grader.
Pressa potatisen ner i en bunke, tillsätt grädde, senap, ost och äggen. Krydda med lite salt och peppar. Blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i fyra portionsformar, strö lite parmesan ovanpå och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten är gyllenbrun.
Servera med valfritt tillbehör.
För er Viktväktare:
Points: 17 P för allt om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för osten till gratineringen.
Personliga Points: 8-22 för allt om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för osten till gratineringen.
MittWW: Grön 6, Blå 5, Lila 2 per form om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och tar max en halv matsked parmesan till gratineringen per form.
SmartPoints Flex: 5 SP Flex per form om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och tar max en halv matsked parmesan till gratineringen per form.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita