Pasta med quornfärssås
4 portioner
- 400 gr quornfärs
- 1 stor lök
- 1 msk olivolja
- 1 förpackning passerade tomater
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 buljongtärning (grönsaks eller svamp)
- 1 tsk socker
- 2,5 dl hett vatten
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- salt & peppar
Gör så här:
Skala löken och vitlöken. Hacka båda fint och fräs det i en stekpanna i oljan. När löken börjar bli mjuk kan du ha i quornfärsen, det går bra att ta den direkt från frysen. Låt fräsa i 3 – 5 minuter, se till att löken inte bränner vid. Lös upp buljongen i vattnet och häll ner i stekpannan. Ha även i tomaterna. Tillsätt kryddorna och sockret, smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 10 – 15 minuter (ju längre desto bättre).
Servera med nykokt spaghetti eller linguine.
Servera gärna med en sallad.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 9 P för hela grytan, lägg till P för pasta
Personliga Points: 6-12 PP för hela grytan, lägg till PP för pasta
Mitt WW: Grön 3, Blå 1, Lila 1 per portion. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: 70 tips på matlådor -Matlådans Dag!