Pasta med quorn, ärtor och paprika
4 portioner
- 1 röd lök
- 1 stor röd paprika
- 1 chili
- 1-2 msk olja
- 400 gr frysta qournbitar (alt 500 gr strimlad kyckling)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 3 dl frysta ärtor
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka chili och paprika. Fräs grönsakerna i olja någon minut. Tillsätt quornbitarna, låt fräsa med 3-4 minuter, tillsätt matlagningsgrädden. Låt småputtra några minuter. Tillsätt ärtorna och låt detta fortsätta puttra. Blir såsen för torr så spä med pastavatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 11 P för hela grytan om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Points: 11 P för hela grytan om man använder 1 msk olja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 41 times, 1 visit(s) today
Pingback: Mina vegetariska favoriter