Pasta med grönsaker och fetaostkräm
4 portioner
- 100 gr champinjoner
- 1 gul lök
- 1 aubergine
- 6-7 vitlöksklyftor, tunt skivad
- 1 msk + 2 tsk olivolja
- 200 gr fetaost
- 200 gr crème fraiche
Gör så här:
Hetta upp 1 msk olja i en liten kastrull och fräs vitlöken sakta i ca 5 min. Lägg fraiche och fetaost i en matberedare, slå i den frästa vitlöken och mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
Klyfta champinjonerna, strimla lök och tärna auberginen. Hetta upp 2 tsk olja i en vid kastrull och fräs alltsammans på hög värme. Dra ner värmen och vänd ner fetaostkrämen och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera genast och gärna med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för all sås, om man använder 3%-ig Apetina och Grekisk yoghurt 0% fett, lägg till P för pasta.
Personliga Points: 11-13 PP för all sås, om man använder 3%-ig Apetina och Grekisk yoghurt 0% fett, lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 4, Blå 4 per portion om man använder 3%-ig fetaost och 5%-ig fraiche, lägg till SP för pasta.
SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 3%-ig fetaost och 5%-ig fraiche, lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Mina vegetariska favoriter