Pasta med bönröra

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr haricot verts (frusna)
  • 500 gr tomater
  • 1 stor röd lök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Lägg ner haricot vertsen i en torr, upphettad, stekpanna och fräs dem tills de börjar bli mjuka. Rör under tiden, så de inte bränner fast. Finhacka löken. Ha i oljan och löken i pannan, sänk värmen och låt fräsa ihop. Finhacka tomaterna och häll även dessa i pannan. Salta och peppra och låt koka tills det blir en ”såsig” karaktär. Mosa gärna röran lite så blir den lättare att äta. Ser det torrt ut så kan röran späs med ett par skedar pastavatten.

Servera med pasta och strö gärna över parmesanost strax innan servering.

 

För er Viktväktare: 2 SP/2 SP Flex per portion, lägg till SP för pasta och ev parmesanost.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita