Du i Fokus
Mat & Dryck

Ostfylld filé

skriv ut
4 portioner
  • 800 gr valfri filé
  • salt
  • peppar
  • 125 gr chevréost
  • 1 msk smör och rapsolja
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Putsa filén, massera in salt och peppar. Bryn den snabbt i smöret i stekpanna tills hela filén har en fin stekyta.

Ta upp den ur stekpannan och lägg den på ett fast underlag. Gör skåror med en vass kniv på ovansidan av filen. Fyll hålen med osten, tryck ner den ordentligt den smiter ändå upp i ugnen. Lägg tillbaka filén i stekpannan och ställ in den i ugnen. Stick ner stektermometer och tillaga som du vill ha den, tex ca 60 grader för rosa insida.

Ta ut och servera direkt med valfria tillbehör.

För er Viktväktare:

Points: 45 P för hela filén om man använder nötkött (rostbiff), 41 PP om man använder fläskkött (fläskfilé). Ta en annan ost om du vill ha lägre P. Lägg till P för eventuella tillbehör.

Personliga Points: 45 PP för hela filén om man använder nötkött (rostbiff), 31 PP om man använder fläskkött (fläskfilé). Ta en annan ost om du vill ha lägre PP. Lägg till SP för eventuella tillbehör.

Mitt WW: Grön 39, Blå 39, Lila 39 för hela filén om man använder nötkött, 33 på både Grön, Blå och Lila om man använder fläskkött. Ta en annan ost om du vill ha lägre SP. Lägg till SP för eventuella tillbehör.

SmartPoints Flex: 39 SP Flex för hela filén om man använder nötkött, 33 SP Flex om man använder fläskkött. Ta en annan ost om du vill ha lägre SP. Lägg till SP för eventuella tillbehör.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 56 times, 1 visit(s) today