Mjuk pepparkaka
- 3 ägg
- 1 dl socker
- 250 g eller 2 ½ dl kesella/kvarg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 påse pepparkakskrydda
- 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.
Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och julkryddan och vänd ner de och kesellan i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i en form. Grädda kakan ca 30 minuter.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för hela kakan om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till P för eventuell garnering.
Personliga Points: 11-21 PP för hela kakan om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till SP för eventuell garnering.
MittWW: Grön 19, Blå 13, Lila 10 för hela satsen om man använder kvarg naturell (0,2%) och sötningsmedel istället för socker. Lägg till SP för eventuell garnering.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Allt för julen!
Pingback: Baka lite ”lättare”!