Lax- och spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr laxfilé
  • en bit purjolök
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 100 gr bladspenat
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Finhacka purjolöken och skär laxen i små tärningar. Fräs purjolöken i fettet tills den blir mjuk. Riv yttersta skalet av citronen (zest) och pressa ut saften (ca 2 msk) och tillsätt detta till löken. Häll över grädden och åt koka ihop någon minut. Häll i laxen ocg låt sjuda ett par minuter tills fisken är genomkokt. Tillsätt blandspenaten, blanda om och ta bort grytan/pannan från värmen. Smaka av med salt och citronpeppar.

Servera med valfri pasta (på bilden ser ni rätten serveras med zucchinipasta)

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex (10 SP Flex för hela satsen), lägg till SP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita