Kyckling med mozzarella
Till 4 portioner behöver du:
- 4 Kycklingfiléer
- tomatpuré
- 2 förpackningar mozzarella (a 125 g)
- 1 paket kycklingbacon (100g)
- 1 dl riven ost
- salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skär skåror i kycklingfiléerna. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Krydda filéerna med salt och peppar. Skär kycklingbaconet i mindre bitar och skiva mozzarellan. Lägg sedan en klick tomatpuré, en bit kycklingbacon och en skiva mozzarella i varje skåra. Fördela osten jämt över filéerna.
Gratinera i 30 – 40 min (tills kycklingen är klar).
Servera med en sallad eller med tex ris.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare: 9 SP/7 SP Flex per portion vid 600g kyckling och max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, använd bara en mozarella och dela i mindre bitar. Då blir det 6 SP/3 SP Flex per portion.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita