Kyckling med mozzarella

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 4 Kycklingfiléer
  • tomatpuré
  • 2 förpackningar mozzarella (a 125 g)
  • 1 paket kycklingbacon (100g)
  • 1 dl riven ost
  • salt & peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skär skåror i kycklingfiléerna. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Krydda filéerna med salt och peppar. Skär kycklingbaconet i mindre bitar och skiva mozzarellan. Lägg sedan en klick tomatpuré, en bit kycklingbacon och en skiva mozzarella i varje skåra. Fördela osten jämt över filéerna.

Gratinera i 30 – 40 min (tills kycklingen är klar).

Servera med en sallad eller med tex ris.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare: 9 SP per portion vid 600g kyckling och max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, använd bara en mozarella och dela i mindre bitar. Då blir det 6 SP per portion.

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita