Kyckling med mozzarella
Till 4 portioner behöver du:
- 4 Kycklingfiléer
- ca 4 msk tomatpuré
- 2 förpackningar mozzarella (a 125 g)
- 1 paket kycklingbacon (100g)
- 1 dl riven ost
- salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skär skåror i kycklingfiléerna. Lägg filéerna i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär kycklingbaconet i mindre bitar och skiva mozzarellan. Lägg sedan en klick tomatpuré, en bit kycklingbacon och en skiva mozzarella i varje skåra. Fördela osten jämt över filéerna.
Gratinera i 30 – 40 min (tills kycklingen är klar).
Servera med en sallad och/eller ris.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Personliga Points: 25-38 PP för allt, vid 600 g kyckling (150 gr per bit) och max 10%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, används bara en mozzarella och dela i mindre bitar.
MittWW: Grön 9, Blå 7, Lila 7 per portion vid 600 g kyckling och max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, använd bara en mozzarella och dela i mindre bitar.
Smartpoints Flex: 7 SP Flex per portion om man använder max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, använd bara en mozzarella och dela i mindre bitar.
Smartpoints: 9 SP per portion vid 600 g kyckling och max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, använd bara en mozzarella och dela i mindre bitar.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 50 – Luciaveckan