Kyckling med mozzarella
Till 4 portioner behöver du:
- 4 kycklingfiléer (så jämntjocka som möjligt)
- ca 4 msk tomatpuré
- 2 förpackningar mozzarella (a 125 g)
- 1 paket bacon
- 1 dl riven ost
- salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skär skåror i kycklingfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och skiva mozzarellan. Lägg sedan en klick tomatpuré, en bit bacon och en skiva mozzarella i varje skåra. Toppa med riven ost.
Gratinera i 30 – 40 min (tills kycklingen är genomstekt).
Servera med en sallad och/eller ris.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 29 P för allt, om man använder kycklingbacon och max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu “billigare”, används bara en mozzarella som delas i mindre bitar.
Points: 29 P för allt, om man använder kycklingbacon och max 10%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, används bara en mozzarella som delas i mindre bitar.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 50 – Luciaveckan