Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med mozzarella

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 4 kycklingfiléer
  • ca 4 msk tomatpuré
  • 2 förpackningar mozzarella (a 125 g)
  • 1 paket bacon
  • 1 dl riven ost
  • salt & peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skär skåror i kycklingfiléerna. Lägg filéerna i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och skiva mozzarellan. Lägg sedan en klick tomatpuré, en bit bacon och en skiva mozzarella i varje skåra. Fördela osten jämt över filéerna.

Gratinera i 30 – 40 min (tills kycklingen är klar).

Servera med en sallad och/eller ris.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare:

Points: 29 P för allt, om man använder kycklingbacon och max 10%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, används bara en mozzarella som delas i mindre bitar.

Personliga Points: 25-38 PP för allt, vid 600 g kyckling (150 gr per bit) och max 10%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, används bara en mozzarella och dela i mindre bitar.

MittWW: Grön 9, Blå 7, Lila 7 per portion vid 600 g kyckling och max 12%-ig riven ost. Vill man ha det ännu billigare, använd bara en mozzarella och dela i mindre bitar.

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 314 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Kyckling med mozzarella

Kommentarer är stängda.