Du i Fokus
Mat & Dryck

Gratinerade saffransräkor

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr purjolök, strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 röd paprika, hackad
  • 1 kuvert saffran
  • 1 msk smör- och rapsolja (alt olja)
  • 300 gr räkor
  • 4 ägg
  • 500 gr keso
  • salt och peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Fräs lök, paprika, chili och saffranet i smör- och rapsoljan några minuter. Ta av från värmen och rör ner räkorna.

Rör ihop ägg och keso och blanda ner i räkorna. Dra ett par varv med salt och pepparkvarnen.

Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda i nedre delen av ungen ca 30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Servera gärna med ris och en sallad.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 4 P för hela gratängen, om man använder Keso max 0,4%. Fungerar bra att äta som den är med en sallad, lägg annars till P för ris.

Points: 4 P för hela gratängen, om man använder Super Mini Keso 0,2%. Fungerar bra att äta som den är med en sallad, lägg annars till P för kolhydrater som tex ris.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 313 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Gratinerade saffransräkor

Kommentarer är stängda.