Gratinerade saffransräkor
4 portioner
- 200 gr purjolök, strimlad
- 1 röd chili, strimlad
- 2 röd paprika, hackad
- 1 kuvert saffran
- 1 msk smör- och rapsolja (alt olja)
- 300 gr räkor
- 4 ägg
- 500 gr keso
- salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Fräs lök, paprika, chili och saffranet i smör- och rapsoljan några minuter. Ta av från värmen och rör ner räkorna.
Rör ihop ägg och keso och blanda ner i räkorna. Dra ett par varv med salt och pepparkvarnen.
Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda i nedre delen av ungen ca 30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera gärna med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 4 P för hela gratängen, om man använder Keso max 0,4%. Fungerar bra att äta som den är med en sallad, lägg annars till P för ris.
Points: 4 P för hela gratängen, om man använder Super Mini Keso 0,2%. Fungerar bra att äta som den är med en sallad, lägg annars till P för kolhydrater som tex ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!