Fläskfilé i ugn med champinjoner och sparris

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr fläskfilé
  • 2 burkar hela champinjoner + spadet
  • 2 burkar vit sparris + spadet
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar

 

Gör så här:

Putsa och skär fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor, bryn dem i smöret tills de får färg, krydda med salt och peppar. Häll över dem i en ugnsfastform med höga kanter. Öppna champinjon- och sparrisburkarna, häll över champinjoner och sparris över fläskfilén, spara spadet och häll över den i en kastrull.

Låt spadet från champinjonerna och sparrisen koka upp. Blanda ut majsstärkelsen i mjölken och häll över blandningen i kastrullen. Låt koka ihop tills såsen tjocknat något. Häll såsen över fläskfilén och ställ in formen i ugnen på ca 225 grader i ca 15 minuter eller tills det börjar bubbla i kanterna.

Servera med potatismos, alternativt spritsa ut potatismos över fläskfilén och gratinera på ca 250 gr 4-5 minuter med övervärme/grill eller tills moset fått färg.

 

För er Viktväktare: 4 SP/portion om man använder minimjölk, lägg till SP för potatismos.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita