Fiskgratäng med osttäcke
4 portioner
- 800 gr fisk (tex torsk)
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk finhackad dill
- 200 gr cocktailtomater
- 3 msk riven ost
- 3 msk ströbröd
- 1 tärning fiskbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Bred på senap och strö över dill. Lägg tomater runt om. Strö över ost och ströbröd.
Blanda grädde med smulad buljongtärning och häll det runt fisken. Gratinera i 225 gr i ca 25 minuter.
Servera gärna med pressad potatis.
För er Viktväktare:
Points: 8 P för all fisk, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 10%-ig riven ost. Lägg till P för ev potatis.
Personliga Points: 9-17 PP för all fisk, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig riven ost. Lägg till SP för ev potatis.
Mitt WW: Grön 3, Blå 2, Lila 2 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig riven ost. Lägg till SP för ev potatis.
Recept: Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 285 times, 1 visit(s) today