Du i Fokus
Mat & Dryck

Blomkålspizza

skriv ut
För den som vill äta lite mer hälsosamt är pizza ofta belagt med dåligt samvete och förbud. Men nu finns det faktiskt en pizza som är helt ok att äta och det är pizza med botten gjord av bla blomkål. Men den smakar faktiskt nästan precis som vanligt, knappt ens den största kritikern känner att det är just blomkål.

Den tar lite tid att göra, men är väl värd jobbet! (det går dock fortare än traditionell pizza på jäsdeg)

4 portioner
  • 400 g blomkål
  • 2 ägg
  • 50 gr riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk oregano

Topping:

  • 3-4 champinjoner (eller skivade på burk)
  • 3 skivor skinka
  • 125 gr riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv blomkålen fint (har du en matberedare så underlättar det och går lite fortare) och blanda med ägg, 50 gr ost, fiberhusk, 1 msk oregano och 1 msk basilika. Platta ut degen på baklåtspapperklädd plåt och förgrädda i ugnen ca 20-25 minuter.

Koka upp passerade tomater och krydda med salt, socker, svartpeppar och 1 msk oregano. Låt svalna.

Ta ut botten ur ugnen och bred på tomatsåsen, lägg på skivade champinjoner och skinkan. Strö över 125 gr ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg vilket tar ca 15 minuter. Servera gärna med en sallad.

För er viktväktare:

Points: 15 P för hela pizzan om man använder 10%-ig ost.

Personliga Points: 14-19 PP för hela pizzan om man använder 10%-ig ost.

MittWW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 10%-ig ost.

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 401 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Blomkålspizza

Kommentarer är stängda.