Kokosbollar

skriv ut
  • 2 dl kokos
  • 1 msk gelatinpulver
  • 3 msk vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här:

Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund. Häll strösocker i en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig.

Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker. Om man vill kan man blanda lite kakao i smeten så får bollarna lite färg och smak.

Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna, om du vill kan du blanda kokosen med kakao. Häll i smeten och strö på resten av kokosen.

Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen.
Skär i bitar.

För er viktväktare: hela satsen är 135 SP.

Recept och bild – Annelie Niehoff