Ett annorlunda Allsång på Skansen 2020

skriv ut
Tisdagen efter midsommar är det traditionsenlig premiär för Allsång på Skansen. I år blir det dock utan publik, för första gången sedan starten 1935. Sanna Nielsen är programledare även i år, orkestern och gäster kommer att göra henne sällskap på scenen – men allsången får göras hemma i tv-soffan

– Det ska bli jätteroligt att ännu en gång få leda Allsång på Skansen. Att få sjunga tillsammans, sprida glädje och gemenskap över hela landet, säger programledaren Sanna Nielsen, som leder sändningarna från Skansens Sollidenscen för femte året i rad.

Programmet kommer att vara sig likt, även om publikhavet nedanför scenen uteblir just detta år. Istället kommer man att göra små nedslag hos både kända och okända personer runt om i landet, för att se hur folk har det just nu.

– Vi hoppas att värmen och glädjen från Sanna, orkestern och gästartisterna på scenen fortsatt når ända ut i tv-sofforna, precis som den brukar. Tradition och igenkänning är kanske viktigare än någonsin och det känns ju tydligt att allsång verkligen är en förenande kraft för oss alla, säger Per Rådelius, SVT:s projektledare för Allsång på Skansen.

För att skydd artisterna så gott man kan från smitta, kommer området runt Sollidenscenen spärras av måndag-tisdag under hela sändningsperioden och Skansen kommer att hålla stängt under tisdagskvällarna.

– Vi är otroligt glada över att kunna genomföra Allsång på Skansen även i år från Sollidenscenen, en av Sveriges bästa utomhusscener. Men för att allsångssommaren vara säker och trevlig behöver vi att alla sjunger med hemifrån i år, säger Yvonne Nordlind, Skansens marknads- och kommunikationschef.

Här är årets artister:

Tisdag 23 juni

Agnes, The Mamas, Jill Johnson & Robin Stjernberg, Newkid

Tisdag 30 juni 

Miss Li, Anna Bergendahl, Måns Zelmerlöw, Erik Lundin

Tisdag 7 juli 

Darin, Dotter, Amanda Ginsburg, Nisse Hellberg

Tisdag 14 juli 

Mando Diao, Anis Don Demina, Myra Granberg, Kokobäng

Tisdag 21 juli 

Daniel Adams-Ray, The Boppers, Peg Parnevik, Blenda

Tisdag 28 juli 

Eva Dahlgren, Rickard Söderberg, Estraden, Gee Dixon, Shirley Clamp

Tisdag 4 augusti 

Lena Philipsson, Victor Leksell, Bengan & Allan Janson, Merit Hemmingson

Allsångsscenen är din, tisdag 4 augusti kl 21.00 i SVT1 och SVT Play Lena Philipsson

Tisdag 11 augusti 

Petter, Helen Sjöholm, Petra Marklund

 

 

Text och bild – Pressmaterial