Du i Fokus
Upplevelser

Starta julen med ett skratt på Hamburger Börs

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Advent bjuder oftast på stämningsfulla julsånger och mys, men den kan bjuda på ett rejält gapflabb också. Det är något som Hamburger Börs tagit fasta på i år, att muntra upp oss alla i en kanske lite extra stressig period. Till sin hjälp har de tagit 24 av Sveriges roligaste komiker som definitivt får oss att dra på smilbanden.

Vi kliver in på Börsen, som Hamburger Börs kallas i folkmun. Det har varit pendeltågskaos i flera dagar, massor med snö och rejält kallt. Humöret är inte på topp. Kan det bli bättre under kvällen tro?

Vi får plats i salongen med fin utsikt över scenen och blir direkt informerade om kvällens program. Till en början ska vi äta Börsens jultallrik som är en sk share dining. Det innebär att det kommer in fat med mat lagom för antalet personer vid bordet. Till förrätt serveras den traditionella senapssillen, rödbetssallad, grönkål med grönmögelost och lax. Laxen är perfekt tillagad och tillsammans med den inte lika traditionella gräslöksmajjon är den en riktigt höjdare!

Till huvudrätt är lammköttbullar, honungsglaserade revbensspjäll, rödkål och brysselkål. Vi konstaterar att köket äntligen fått till värmen på maten, som det tidigare varit lite problem med. Allt är vällagat och gott. Det kanske inte låter som särskilt mycket mat, men det var alldeles tillräckligt för att göra oss behagligt mätta. Vi tjuvlyssnar lite och hör att revbensspjällen gått hem även bland de andra gästerna. Det finns såklart även vegetariska alternativ.

Så är det dags för show! Under Humorkalaset står fyra komiker på scen per kväll, när vi är där ska vi bli roade av Johanna Hurtig Wagrell, Henrik Hjelt, Jesper Rönndahl och Torbjörn Averås Skorup ska hålla ordning på allt. Det blir ett gäng riktigt roliga ståuppnummer, de häcklar oss i publiken, fortsätter i varandras spår och drar ner både fniss och gapskratt.

Vi tänkte att fyra komiker efter varandra kan vara i mesta laget, men tiden går väldigt fort och vi hade gärna suttit där en bra stund till. Det är inte den juligaste show vi varit på i advent, men det gör ingenting. Det är så otroligt skönt att bara få skratta ordentligt och det blir en bra början på julen, även om det inte syns minsta tomteluva eller hörs ens en kort strof av en julsång. Vi går hem i natten, redo att fira jul. Som bonus går pendeltåget hem på utsatt tid, bara en sån sak!

Detta är showen för er som behöver ett rejält skratt och en liten stunds paus i julstöket. Här bjuds definitivt på mer än ett skratt, det kan hända att ni faktiskt viker er av garv. Särskilt när Henrik Hjelt snurrar in sig i AI och tvättmaskiner, Johanna berättar om sin morbida dotter, Jesper som är ett exotiskt inslag i sin frus liv och Torbjörns fascination av katter och kattmänniskor. Det går så vilt till att salongen kortsluts och blir kolsvart, det hörde inte till showen – men kunde gjort det!

Om humöret blev bättre? Jajamen!

6–21 december kommer 24 av Sveriges främsta komiker bjuda på skrattkavalkader på Hamburger Börs i Stockholm.

Text, bild och film – Jikitas

Visited 137 times, 1 visit(s) today