Du i Fokus
MusikUpplevelser

OMG – Eric Gadd!

skriv ut
Orup har gjort det, likaså Danny Saucedo och Niklas Strömstedt. Vi pratar förstås om krogshow på anrika Hamburger Börs. Nu är det Eric Gadds tur att beträda en av Stockholms populäraste scener och det gör han med den äran!

Premiärpubliken på Hamburger Börs jublade och gav stående ovationer, precis som en primärpublik ska göra. Eric Gadd visar upp hela sitt register ur sin 30-åriga karriär men han menar själv att det inte är någon “story of my life” utan snarare en musikalisk resa genom hans karriär, med betoning på musik. Man känner igen sig men får också det där lilla extra. Gadds önskan var också att publiken skulle ställa sig upp och dansa från första sekund och det kan man nog säga att den gör. Det är party från första ton!

Frågan så här dagarna efter premiären är väl mest varför han inte gjort detta tidigare. Mannen med falsettrösten aka soulkungen av Sverige har ju ett tämligen stort material i sitt bagage att välja på och det är något som blir tydligt under kvällen. Gadd mest kända hits som Do you belive in me och Bara himlen ser på är förstås med och drar ner jubel. Alla de gamla hitsen är också med, men även några av de lite nyare och inte riktigt lika kända låtarna får plats och passar väl in. Mellansnacket är småputtrigt och alla ser ut att ha riktigt roligt på scen.

Detta är 90 minuter svensk soul när den är som bäst och även en hyllning till de artister som Gadd själv beundrat genom åren. Hans “Tack Curtis, tack Luther, tack Sly” visar tydligt vilka som bidragit till hans eget sound och varit viktiga för honom.

Vi säger bara: Oh My Gadd – Detta är verkligen bra!

 

Text – Marlene Rindå Jikita & Anna Rickander Tempelman, bild – Mats Bäcker

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today