Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Moulin Rouge! The Musical – höstens måste!

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

China Teatern är numera förvandlad till den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge i 1890-talets Paris. Äntligen kommer “Moulin Rouge! The Musical” till Sverige och publiken kan verkligen räkna med att få extra allt, av allt!

Regissören Anders Albien har fått fria händer och skapat den helt otroliga svenska versionen av föreställningen som är den största produktionen i China Teaterns historia. I filmen spelades huvudrollerna av Nicole Kidman och Ewan McGregor, i den svenska musikalen är det Marsha Songcome och Andreas Wijk som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian. Ett par som det slår gnistor om!

Musikalens kärna är just den gripande kärlekshistorien mellan Satine och Christian i ett livsglatt och pulserande Paris på 1890-talet. Den hårda verkligheten på nattklubben gör deras kärlek komplicerad, och de tvingas att slåss för att kunna leva ut sin dröm om att älska varandra. Som nattklubbsägaren ser vi Morgan Alling i övriga roller ser vi bla Anton Ewald, Fred Johansson och Joanna Perera, samt en stor ensemble och liveorkester. Under premiären fick vi även se Victor Morell som hoppade in för Alexander Larsson, som bara två timmar innan föreställningen var med om en olycka. Morell skötte sin uppgift med den äran, otroligt proffsigt!

Anders Albien har lovat att föreställningen inte kommer att lämna någon oberörd och han har rätt. Publiken gråter och skrattar, jublar och förfäras. Det händer saker överallt, både högt och lågt, både på scenen och i salongen och även före föreställningen. Dialogen är på svenska men låtarna sjungs på engelska, och det är faktiskt ingenting som stör. Kanske är det en fördel, då de känns igen och publiken kan sjunga med. Och nog sjungs det med alltid, här sittdansas det minsann i stolarna stundtals. Men även en och annan tår fälls också.

Scenen är något av det snyggaste vi sett, läckraste kostymerna, några av Sveriges bästa röster och musiker, som dessutom framför några av tidernas bästa låtar. En stor del av dialogen framförs genom flera olika musikmedleyn som är något av det proffsigaste vi hört. Vi säger bara wow!

Moulin Rouge! The Musical! är showernas show, den måste ses!


Text – Marlene & Martin Jikita, Bilder – Magnus Bäcker


Visited 486 times, 1 visit(s) today