Du i Fokus
ResorTeknikUpplevelser

Mera friluftsliv med ny svensk app!

skriv ut
Sveriges friluftsentusiaster har fått en helt nytt hjälpmedel. Appen NOA – Nordic Outdoor Adventures är plattformen för människor med ett intresse för friluftsliv och en längtan efter nya naturupplevelser.

Under pandemin har allt fler fått upp ögonen för den svenska naturen och söker sig till en aktiv fritid som främjar hälsa, välmående och hållbarhet. För ett par veckor sedan lanseras därför den första versionen av NOA.  En slags digital lägereld och en plats där såväl nybörjare som erfarna friluftsentusiaster kan samlas och utbyta erfarenheter och råd och även anta spännande utmaningar.

– Med inspiration, information och tips kring destinationer, evenemang och äventyr ska vi lyfta vårt fantastiska svenska friluftsliv till nya nivåer och få fler att komma ut i naturen, säger Michael Malmborg, VD och medgrundare av NOA.

Med NOA-appen får användaren tips på besöksvärda destinationer, aktiviteter och äventyr runtom i landet samt ta del av vägledande innehåll och bli uppdaterad på relevanta evenemang som sker i närliggande områden. Ett enkelt verktyg som guidar friluftsutövare i upptäckandet av nya naturupplevelser. I appen skapar man sin egen profil och kan spara sina äventyr och utmaningar. Användaren kan också komma i kontakt med NOAs ambassadörer och partners som delar med sig av egna erfarenheter och tips.

Tanken är att mindre aktörer, t.ex. guider, uthyrare, boenden ska kunna erbjuda sina tjänster enkelt och på så sätt samla destinationer och aktörer inom naturturism och friluftsliv på en plats.

– I dessa speciella tider kan det finnas en stark önskan att ge sig ut i naturen men om man inte har någon erfarenhet kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Genom vår app kommer upp mot 3000 äventyr presenteras över hela Sverige, säger Michael Malmborg.

 

Ladda ner NOA-appen i App Store eller hämta på Google Play.

 

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, Bild – NOA

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today