Du i Fokus
FilmUpplevelser

Stockholms filmfestival Drive-In-Bio återvänder sommaren 2023

skriv ut

Efter förra årets succé meddelar Stockholms filmfestival att Nordens största Drive-In återvänder i sommar med ett större program. I år blir det en blandning av härliga klassiker och årets Oscarsvinnare.

Det retrobetonade bio-konceptet kommer att hålla till på klassiska Solvalla i Stockholm. Mellan 14 och 18 juni blir Nordens största arena för travsport förvandlad till utomhusbiograf för bil- och cykelburna filmälskare. I klassisk drive-in-tradition visar vi filmklassiker under bar himmel för alla som kan låta bilstolen, lådcykeln, bagageluckan eller pickup-flaket bli till en biofåtölj – filmljudet rattas in genom bilens radio.

Vi växlar upp från tre till fem dagar och får då plats med ett större program. Stockholm filmfestivals Drive-In kommer att presentera allt från klassiker som »Casablanca«, sommarrysare som »The Shining« till årets stora vinnare på Oscarsgalan »Everything Everywhere All at Once«, säger Bea Karlsson, programchef på Stockholms filmfestival

Andra filmer som syns i programmet är den perfekta dejtingfilmen »A Star is Born« Scorseses gangsterepos »Maffiabröder« och tidernas bäste superhjältefilm »The Dark Knight«.

Matservering finns på plats så man kan inta sin middag på äkta drive-in-manér – i bilen! Det bjuds även på mingel, musik, snacks och dryck innan filmen, i samarbete med utvalda partners.

Arrangemanget drivs av grön el och elbilar ges företräde. Kommer man med cykel får man sitta i en vilstol och erbjuds reducerat pris.

Filmerna visas 14 och 18 juni. Mer information om Stockholm filmfestivals Drive-in, filmerna och biljetter hittar du här.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 14 times, 1 visit(s) today