Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Babsans liv i rosa

skriv ut
Det är drygt 25 år sedan Babsan föddes, Lars-Åke Wilhelmssons älskade rosa “tant”. Under vintern och våren har hon, eller han, men mest hon, berättat om sitt liv på sitt segertåg genom Sverige. Babsan är kul men det är Larsa som berör mest. När den rosa peruken åker av, når showen sitt klimax.

I showen “Ett liv i rosa” tar Babsan med publiken på en resa genom hennes spännande och omväxlande liv. Vi får veta allt om födelseögonblicket, tävlingsdans och militärtjänstgöringen – jodå, Babsan har gjort lumpen minsann! Det kanske var så att det var Lars-Åke som låg i lumpen och underhöll sina kompisar som Babsan, men det är ju bara detaljer… Babsans liv fortsätter med flytten till Stockholm och mingelfester som avlöser varandra. Så här drygt 25 år senare vet alla vem Babsan är och hon är otroligt älskad var hon än kommer.

Showen är ett frosseri i vackra kläder, glitter och glamour. Babsan har hela 17 klädbyten, dansarna nästan lika många. Alla plagg är designade av Lars-Åke och uppsydda av honom själv och Gunilla Hedman. Scenen glittrar ikapp med kläderna och allt är så festligt det bara kan bli. Dansarna är fullblodsproffs och alla ser ut att otroligt roligt tillsammans. Fjädrarna trillar från boorna, det är tjo och tjim och skratt. Tills peruken åker av och personen bakom masken träder fram. Allt stannar av och showen får ett allvar och djup som gör den komplett. Mannen bakom masken berättar om ett helt annat liv än det i rampljuset.

Men man kan inte sluta i moll, därför blir det ett par nummer till för att lätta upp stämningen och man lämnar salongen på ett väldigt gott humör. Babsan är en kul prick, showen är väldigt bra – men den där Larsa, han är något alldeles extra.

 

Text – Marlene Rindå Jikita & Anna Tempelman Rickander, Bild – Johan Persson

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today