Du i Fokus
Mat & DryckResorUpplevelser

162 rätter på Viking Lines julbord!

skriv ut
När Viking Line bjuder till julbord gör man det ordentligt. Samarbetet med Svenska Kocklandslaget består och i år har man verkligen gått “all-in” vad det gäller maten. Det som går hungrig från årets julbord har verkligen missat något!

Trots att det är november och fyra veckor kvar till jul så är Viking Lines Cinderella julpyntad från topp till tå när vi kliver på. Och så ska det vara! Ett julbord utan pynt är bara en vanlig buffé, alla tillbehör ska finnas för att det ska bli ett riktigt julbord. Redan innan man kommer in i matsalen bjuds man dessutom på varm glögg som gör att julkänslan direkt infinner sig.

Sedan 2017 bedriver rederiet Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget. Tillsammans har man vidareutvecklat buffén, självklart finns de mest älskade rätterna som skinka, sill och Janssons frestelse men även ett brett urval av växtbaserade alternativ. Här finns numera hela 162 rätter, alltså finns det något som passar alla och allt är vällagat och gott.

Vi vill särskilt lyfta fram alla olika sillar, det finns många och med roligt kombinerade smaker. En av nyheterna är torsk med ättikskräm som är överraskande gott! Även de veganska sillarna var väldigt goda, samt den veganska sillsalladen. Väl värt att prova, även om man inte är vegan eller ens vegetarian.

– Grönt är skönt och vi har lagt mycket tid och möda på att utveckla veganska alternativ som smakar och doftar som julen ska. Vi hoppas att alla ska våga testa åtminstone en grön rätt, chansen är stor att man hittar helt nya favoriter! Men även den som vill njuta av de mer klassiska julrätterna kan göra det med gott samvete. Det är viktigt att minska på matsvinnet redan i köket och där är respekten för råvaran helt avgörande. Exempelvis serverar vi inte bara en delikatess som sikrom, utan vi tillagar också saltad och rökt sik av den fisk som själva rommen kommer ifrån, säger Fredrik Andersson, team manager Svenska Kocklandslaget.

Skinkan är god, Janssons är lagom krämig, köttbullarna är saftiga och julmusten står på bordet. Det enda negativa vi kan säga om julbordet på Viking, särskilt på Cinderella, är att kön till maten stundtals är väldigt lång. Å andra sidan verkar gästerna inte misstycka, det pratas och skojas frisk medan man väntar. Den bästa upplevelsen får man om man åker en vardag, då det är färre passagerare och därmed kortare köer till maten.

Svenska Kocklandslagets julbord serveras i Viking Lines bufférestauranger till och med 26 december på alla fartyg. På Cinderella serveras också ett exklusivt julbord med skaldjur i á la carte-restaurangen Seaview till och med 15 december. Julbordskryssning kostar från 355 kronor inklusive dryck.

162 rätter alltså. Ett är i alla fall säkert och det är att man inte går hungrig från julbordet på Viking Line.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 59 times, 1 visit(s) today