Du i Fokus
Hälsa & MotionTeknik

Multisportklocka från Suunto

skriv ut
Suunto grundades 1936 när den finske orienteraren och ingenjören Tuomas Vohlonen uppfann en metod för massproduktion av vätskefyllda kompasser. Sedan dess har Suunto varit banbrytande när det gäller utformning och innovation av sportklockor, dykdatorer och sportinstrument. Nu utökas Suuntos Spartan-kollektion med en multisportklocka med förstklassig optisk pulsteknik från Valencell.

Spartan Sport Wrist HR är Suuntos första GPS-klocka med optisk pulsmätning för multisport, tävling och träning. För att kunna ge motionärerna marknadens bästa lösning har Suunto samarbetat med det amerikanska företaget Valencell, som är branschledande inom bärbar biometrisk datateknik.

Suunto Spartan Sport Wrist HR ingår i Suunto Spartan-kollektionen, som lanserades sommaren 2016. Klockan kombinerar Suuntos välkända robusta design med bekväm pulsmätning på handleden. Den nya klockan använder Valencells patenterade biometriska pulsmätningsteknik PerformTek. På grund av ökad efterfrågan på användarvänliga lösningar för sportregistrering har Suunto kombinerat bekväm optisk pulsmätning med sportexpertis och precis registrering, bland annat möjligheten att använda klockan med en traditionell pulsmätare vid behov.

Spartan Sport Wrist HR kommer att finnas i tre färger: svart, blå och ljusrosa och ha rekommenderat pris av 4599 kr.

 

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 12 times, 1 visit(s) today