Du i Fokus
Teknik

Kom närmare med Canons nya PowerShot SX740 HS

skriv ut
Canon presenterar nya PowerShot SX740 HS, en av marknadens mest kompakta resekameror med hela 40x optisk zoom (24-960mm). Nu kan alla semesterfirare komma riktigt nära utan att behöva ta med sig flera objektiv. Kameran passar perfekt för den som vill ha en bekväm sikta-och-tryck-kamera med kvalitet i bilderna.

Många tror att en riktigt bra kamera är stor och har en mängd olika objektiv. Man ser ju de där stora pjäserna som yrkesfotograferna har, imponeras och suktas. Men den som inte har foto som yrke utan bara vill ta bra bilder behöver inte släpa runt på en tung jättekamera. Ofta räcker mobilen, men ibland vill man kanske ha lite klarare färger, lite skarpare konturer och kunna använda bilden till annat än facebook och instagram. Då kan en liten kompaktkamera fungera alldeles utmärkt. Nya PowerShot SX740 HS är ett bra exempel på en användbar, liten och smidig kamera. Den har en zoom som tar bilder på månen utan problem, en perfekt storlek i fickan och ett bra pris.

Ofta vill man att bilderna ska laddas ur snabbt och smidigt. Det ska vara enkelt! PowerShot SX740 HS kopplas med ett par knapptryckningar upp mot appen och laddar ur bilderna snabbt som direkt kan läggas ut på tex instagram. Reser man ensam kan man ta selfies via Självporträttsläget och använda den 180° uppfällbara LCD-skärmen för att få perfekt placering och bildkomposition. Funktionen Hybrid Auto skapar till och med en kort film utifrån dagens bilder.

Kameran kan ta bildserier med upp till 10 bilder/sek. Kameran kan spela in video i full HD med 60p, men även UHD-4k i upp till 30p. Kameran har wifi kombinerat med Bluetooth som används för att hålla uppkopplingen till en smartphon aktiv utan att dra så mycket effekt. Kameran kan spela in intervalltagningar (time-lapse) i 4k-format. Du kan även plocka 8-megapixels stillbilder ur 4k-videoklipp. Kameran har ingen inbyggd GPS, men kan hämta platsinformation från mobilen.

Canon PowerShot SX740 HS finns i svart och i silver och har ett rekommenderat pris på 4369 kronor.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Canon

 

 

 

Visited 28 times, 1 visit(s) today