Vindhaga ställplats – Sveriges bästa 2022

skriv ut

Vindhaga ställplats i Blekinge län vinner utmärkelsen Årets ställplats 2022. Gäster vittnar om stora platser, god kommunikation och härligt välstädat.

För 13:e året i rad har läsarna av tidningen Husbil & Husvagn röstat fram Årets ställplats. Startfältet bjöd på tuff konkurrens men till slut stod Vindhaga ställplats i Blekinge som värdig vinnare.

– Oj, det var riktigt roligt att höra! Vad glad jag blir, det trodde jag aldrig! Det är svårt att smälta, säger ägaren Peter Sandberg när Husbil & Husvagn ringer upp honom med den glada nyheten.

Varför tror ni att folk gillar er plats?

– Kommunikationen, vi går runt och pratar med 99 procent av alla som kommer. Sedan har vi rätt stora platser och städar vårt servicehus ungefär 5–6 gånger om dagen. Det är nära till både bad och hamn och vi har även samarbeten med en vingård och ett bryggeri i närheten.

– Vi har 16 ampere i våra elstolpar, vilket också brukar vara uppskattat plus att även husvagnar är välkomna, det är självklart för oss.

Jimmie Öbom som är chefredaktör på Husbil & Husvagn, som arrangerat tävlingen, imponerades av mottagandet och den fina informationen till alla gäster vid sitt besök.

– Både personligt möte och skriftlig information om platsen. Läget på ön och med broförbindelse är också trevligt. Sist men inte minst är Blekinge ett av landets bästa resmål för husbilister! Allt finns ju i Blekinge – och på en så liten yta, säger han.

Se en film från vinnaren här.

Fakta: Årets resultat

1. Vindhaga ställplats, Blekinge län 34,1 %
2. Bauergården, Jönköpings län 22,5 %
3. Fotö ställplats, Västra Götalands län 18,3 %
4. Stocka ställplats, Gävleborgs län 15,5 %
5. Sagaliden, Gävleborgs län 9,4 %

Fakta: Senaste årens vinnare

2021 Stegeborgs ställplats, Östergötlands län
2020 Jävre ställplats, Norrbottens län
2019 Hönö Klåva hamn, Västra Götalands län
2018 Bua Hamn, Hallands län
2017 Persköps ställplats, Skåne län
2016 Karlskrona ­stads­marina, Blekinge län

 

 

Text och bild – Pressmaterial