Du i Fokus
Resor

Sverige har fått en ny femstjärnig campingplats

skriv ut
Standarden på Sveriges campingplatser fortsätter att förbättras. En ny femstjärnig och tre nya fyrstjärniga anläggningar finns på listan över kvalitetsgranskade campingplatser i Sverige. Bland de som fått fler stjärnor finns bland annat Leksand Strand i Dalarna och Gekåsbyn i Ullared.

Intresset för Sverige som resmål och camping som boende har ökat under många år. Det har också gjorts stora investeringar i branschen och antalet fyr- och femstjärniga anläggningar har ökat stadigt. Trenden fortsätter under 2021 då Sverige fått en ny femstjärnig campingplats i Leksand Strand i Dalarna samt tre nya fyrstjärniga i Gekåsbyn Ullared i Halland, Jogersö Camping i Södermanland samt Bingsmarkens Camping i Skåne.

-Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen i att möta gästernas efterfrågan på kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem. I en undersökning vi nyligen genomförde, står det klart att klassificeringen är en viktig del i gästernas semesterplanering, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping.

Klassificeringen genomförs av den externa parten Svensk Klassificering AB, som även klassificerar hotell och vandrarhem samt auktoriserar turistbyråer i Sverige. Klassificeringen är frivillig och genomförs löpande vart tredje år på alla deltagande anläggningar. De femstjärniga campingplatserna får besök varje år. Vid klassificering bedöms campingplatsen efter 85 olika kriterier. Alla SCR Svensk Campings medlemmar uppfyller ett antal grundläggande standardkrav och arbetar efter uppsatta etiska regler.

-Klassificeringen är också en bärande del i vår vision att vara Europas bästa campingdestination, säger Peter Jansson.

 

Text och Bild – SCR Svensk Camping

Visited 14 times, 1 visit(s) today