Du i Fokus
Resor

Så nära ABBA det går

skriv ut
Vem vill inte bo som en riktig stjärna? Pop House Hotel är beläget i samma hus som ABBA The Museum och Swedish Music Hall of Fame där Björn Ulvaeus är en av delägarna. Här kan du bo i Duvemålarummet eller varför inte i ABBA-Goldrummet. Ett måste för ett riktigt ABBA-fan!

Hotellet har 49 rum och bakom en av dörrarna hittar man ett glittrande ABBA Gold-rum, där man kan känna sig som en popstjärna för en dag. På väggarna, fast förankrade och bakom glas, sitter bandmedlemmarnas privata utlånade guld- och platinaskivor. Rummet går i glittrande guld och blänkande svart. Guld-gardiner, guld-speglar och den enorma Tom Dixon-lampan ger en exklusiv känsla. Här finns plats för en mindre konferens eller varför inte ett mindre party? Den här minisviten är verkligen något alldeles extra och härligt lyxig!

Inför nypremiären av Kristina från Duvemåla i september i år och i samband med musikalens 20-årsjubileum har ett av de andra hotellrummen gjorts om till ett Duvemåla-rum, med noga utvalda detaljer. I Duvemålarummet möts hotellgästen av ett personligt välkomstbrev från Björn Ulvaeus och på väggen hänger en av klänningarna som användes i musikalen 1995. I rummet, som andas 1800-tal, är tapeterna handgjorda och det finns bland annat Amerikakoffert och pottskåp. Ute på terrassen möts man av en platsbyggd äkta gärdsgård, härliga trämöbler och grön gräsmatta. Rummet är perfekt för en äkta Duvemålafantast!

Båda rummen är skapade av Ingmarie Halling, museichef/curator för ABBA The Museum och scenograf Anna Söderberg.

Pop House Hotel är ett litet, familjärt och elegant hotell. Här finns även en restaurang med prisvärd mat, speciellt med tanke på läget på vackra Djurgården. Med närheten till Cirkus kan vi rekommendera ett besök i samband med föreställningen till hösten. Men redan nu är hotellet väl värt att besöka. I sommar gör man nämligen en stor satsning på mer musik – varje kväll tisdag-lördag kan besökare och gäster njuta av DJs och livemusik från den nya scenen ute på gården.

Det är inte uteslutet att det blir fler temarum vartefter. Frågan är bara vad nästa tema blir? Chess? Mamma Mia? Waterloo? Möjligheterna är oändliga.

Abba Gold rum

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 11 times, 1 visit(s) today