Du i Fokus
ResorUpplevelser

Prideveckor i världen

skriv ut

Den 20:e Stockholm Pride har nått sitt slut. Vädret var inte det bästa men Pridepubliken är tålmodig och uteblir inte pga av lite regn. En av årets nyheter var fredagens Rhapsody in Rock under ledning av Robert Wells. Dagen inleddes med tunga regndroppar men lagom till första takten spelades, sprack himlen upp och det blev en härlig kväll. Torsdagens schlagerkväll brukar vara den bästa, men i år var det absolut fredagen som var bäst.

Årets Pridevecka avlutades i vanlig ordning med den sedvanliga och otroligt färggranna paraden där det finns lika många kostymer som det finns deltagare. En härlig samling människor både i och utanför paraden. I år var det nästan 200 ekipage och närmare 45 000 deltagare som hejades på av nästan en halv miljon åskådare! Här snackar vi folkfest!

Om man vill ha mer Pride kan man vara lugn, det är inte bara i Stockholm och Sverige som de regnbågskulörta fanorna vajar. I Vings program finns fler än 400 resmål världen över, varav 50 storstäder, och även där duggar regnbågsveckorna tätt. Ving har listat tio Pridefestivaler under sensommaren och hösten 2017. Några har redan varit, men det är bara att börja planera för nästa år, eller dra till Prag och fortsätta festandet imorgon!

  1. Hamburg, TysklandHamburg Pride, 28 juli-6 augusti
  2. Amsterdam, NederländernaPride Amsterdam, 29 juli-6 augusti
  3. Prag, Tjeckien Prague Pride, 6-13 augusti
  4. Reykjavik, IslandReykjavik Pride, 8-13 augusti
  5. Köpenhamn, DanmarkCopenhagen Pride, 15-20 augusti
  6. Glasgow, SkottlandPride Glasgow, 19-20 augusti
  7. Benidorm, SpanienBenidorm Pride, 4-10 september
  8. Willemstad, CuracaoCuracao Pride, 27 september- 1 oktober
  9. Honolulu, HawaiiHonolulu Pride, 21 oktober
  10. Maspalomas, Gran CanariaWinter Pride Maspalomas, 6-12 november

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 14 times, 1 visit(s) today