Du i Fokus
ResorUpplevelser

Glamping i Sälen – bo i en igloo

skriv ut

Trenden med lite lyxigare camping, så kallad ”glamourus camping”, eller ”glamping”, och att bo ute eller närmare naturen har fått ett rejält uppsving under senare år. Nu tar SkiStar glamping-trenden till Sälen, närmare bestämt till Lindvallen med SKISTAR IGLOO – GLAMPING.

Under veckan som gått har de första gästerna bott i SkiStars nya boendekoncept IGLOO-glamping – en unik och spektakulär upplevelse som erbjuder glamping med två iglooformade byggnader som ligger avskilt och naturnära, men med gångavstånd till SkiStar Lodge Lindvallen och närhet till skidåkning och aktiviteter.

SkiStar IGLOO håller hög standard med bland annat hotellsängar och braskamin, mikrovågsugn, kyl, vattenkokare samt ett mindre pentry med engångsartiklar, men behåller samtidigt närheten till naturen. Boendet har ingen egen WC eller dusch, men erbjuder ett pittoreskt inslag i form av ett dass intill byggnaden. Dusch och WC finns att nyttja på Experium och SkiStar Lodge Lindvallen.

Varje igloo består av 40 varma kvadratmeter, med plats för upp till fyra personer i varje (totalt två enheter), samt en egen eldstad utanför boendet. Uppbäddade sängar, ved och avresestäd ingår i bokningen. I den ena igloon är även hundar välkomna.

Man kan beställa en välkomstkorg med kallskuret till middag, som väntar vid ankomst samt en frukostkorg som kan beställas till boendet – som pricken över i:et under glampingen i fjällen.

Boendenyheten introduceras denna vintersäsong och kommer även att vara bokningsbar till sommaren 2023.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 26 times, 1 visit(s) today