Du i Fokus
Mode & Skönhet

Helping Hand firar 10 år

skriv ut

Edblads välgörenhetsprojekt Helping Hand lägger i år fokus på kvinnors rättigheter och tillägnas 2023 organisationen Kvinna till Kvinna.

Vårkollektionen från Edblads designstudio för 2023 är en hyllning till mod. Inspirationen till formspråket i kollektionen är hämtad från 1960-talet, en era då det personliga uttrycket fick fritt spelrum, kvinnorörelsen återuppväcktes och kampen mot ojämlikhet mellan könen fick nytt liv.

– Att årets Helping Hand-serie skulle tillägnas ett projekt som arbetar för att stärka kvinnor kändes rätt så självklart, berättar Sara Althini, marknadschef på Edblad.

Varje år designar Edblad ett smycke till förmån för en utvald organisation, där en del av försäljningen från smycket går direkt till denna. Man har även stående samarbeten med ett antal organisationer som man stöttar under längre tid.

– Helping Hand ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Sedan projektet startades har vi med våra kunders hjälp samlat in drygt 2,6 miljoner kronor till olika hjälporganisationer, förklarar Sara Althini stolt.

Kvinna till Kvinna är en svensk organisation som bildades 1993 som en reaktion på våldet mot kvinnorna i kriget på Balkan. Tillsammans med 140 partnerorganisationer i drygt 20 länder är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer. Organisationen arbetar bland annat med att förhindra våld mot kvinnor och stärka deras ekonomiska rättigheter samt rätt till utbildning och makt över sina egna liv. Det är något som ofta skapar bättre förutsättningar för deras barn och i förlängningen långsiktiga effekter i hela samhället.

– Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – för att de är kvinnor. Trots det vågar kvinnorättsförsvarare möta motståndet och kämpa för fred och kvinnors rättigheter. Vi kallar dem femdefenders och Edblads engagemang är viktigt för oss i vårt arbete med att stärka dessa modiga kvinnor i de länder vi jobbar så att de kan fortsätta sin viktiga kamp för kvinnors och flickors rättigheter,
säger Anna Åberg från Kvinna till Kvinna.

50 kr per sålt smycke går till Kvinna till Kvinna och deras arbete med att stötta femdefenders världen över

Vårkollektionens Helping Hand-serie Femme lanserades under februari och består av halsband och armband i stål och med 14K guldplätering med ordet Femmes, vilket betyder kvinnor på franska.

– I år är tredje året som vi samarbetar med Kvinna till Kvinna. Tidigare år har det varit kortare insatser men nu är vi glada att kunna fördjupa samarbetet till att gälla hela året, så att det för varje sålt smycke under 2023 går 50 kr till Kvinna till Kvinna. Man kan också gå in på edblad.com och swisha valfritt belopp till insamlingen till förmån för organisationen, avslutar Sara Althini.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 13 times, 1 visit(s) today