Glenn Strömberg presenterar vårens kollektion hos Scorettgruppen

skriv ut
Dressade herrklassiker möter sport när Glenn Strömberg nu lanserar ytterligare en herrkollektion signerat Strömberg Shoe Collection i samarbete med Scorettgruppen. Kollektionen blir den åttonde i ledet av ett troget designsamarbete som har pågått i flera säsonger, och säljs exklusivt hos Scorettgruppens affärskoncept Scorett, Håkanssons och Wallenbergs skor.

Hösten 2016 inledde Scorettgruppen sitt första designsamarbete med den folkliga sportprofilen Glenn Strömberg, signerat Strömberg Shoe Collection. Den forna landslagsspelaren och guldbollenvinnaren var tidigt engagerad och delaktig i framtagningen av kollektionen tillsammans med Scorettgruppens produktutvecklare, från designskiss till att besöka fabrikerna där skokollektionen får liv.

Nu lanseras den åttonde kollektionen, med fokus på att erbjuda en linje klassiska skor och sofistikerade accessoarer av hög varaktighet, ett väldressat och självsäkert mode som lirar med Glenn Strömbergs förkärlek för italienska modeinfluenser. Utbudet är brett och spänner sig från klassiska dressade lågskor och sportiga sneakers, till accessoarer såsom mössor och förkläden. Nytt för i år är ett antal uppdaterade modeller som enligt varumärkets tradition präglas av fina materialval för optimal komfort och passform, mött av sportiga detaljer.

Produktionen sker till största del i Portugal, ett av världens främsta länder för skotillverkning och således val som tillverkningsland, för att nå kollektionens goda kvalitet samtidigt som man syr ihop Glenn Strömbergs historia som forna portugisisk ligamästare.

– Kvalitet är ett av Scorettgruppens starka ledord, och går därmed jämsides med allt vi gör. Närheten till Portugal och det starka samarbetet med den portugisiska hantverkstraditionen är därför viktig i framtagandet av Strömberg Shoe Collection, säger Eva-Lena Svensson som är chef för kunderbjudande på Scorettgruppen.

Strömberg Shoe Collection finns att köpa exklusivt hos Scorettgruppens butikskoncept Scorett, Håkanssons och Wallenbergs skor!

 

Text och bild – Pressmaterial