Du i Fokus
Mode & Skönhet

Edblad lanserar sommarkollektion

skriv ut

Sommarkollektionen från Edblads designstudio för 2023 är en hyllning till mod. Ett mod som kan ta sig uttryck på olika sätt, som gör att vi vågar lita på oss själva och våra instinkter och ta steget ut i det okända.

Inspirationen till Edblads sommarkollektion är hämtad från 1960-talets färgstarka, överdrivna estetik, en era då det personliga uttrycket fick fritt spelrum. Stora, lekfulla former samsas med inslag från naturen och blinkningar till både barndomsminnen och Y2K. Ett humörhöjande sammelsurium som är både eklektiskt och elegant på samma gång.

– Den här säsongen handlar mycket om att berätta en historia med smyckena man bär, förklarar Sara Althini, marknadschef på Edblad.

En hyllning till kvinnan

Flera av smyckena i sommarkollektionen är inspirerade av starka kvinnor. Från 60-talets It-girls och kända Bondbrudar, och den kanske kändaste av dessa Grace Jones, till våra egna mammor.

En av säsongens statementringar är tillägnad just mamma och lanseras lagom till Mors Dag. Den tunna klackringen bär texten MOM, som en hyllning till mamma som förmedlare av kärlek och omvårdnad, men också som en stolt och orädd lejoninna som skyddar sin avkomma med ibland ofattbar styrka.

Man kan även vända på ringen, så blir det en WOW-ring, som i ”Mamma, WOW vilken kvinna, berättar Sara Althini.

Kitsch och godispasteller

Nyckelmaterial i sommarkollektionen är plätering, pärlemor och pärlor. Bland elementen märks kedjor som blandar olika material och plätering i samma smycke, roliga fästen, personaliserade hängen, staplade armband och halsband med olika sorters pärlor, berlocker, hoop-örhängen med prägling och vridna stilar, supersizade blom- och art deco-former och starka, uppsluppna färger.

Sommarkollektionen har även en distinkt avslappnad resort-stil med djärva uttryck och färger. Här finns även flera inslag av små snäckor och sjöstjärnor, som vackra små strandfynd som trätts på en kedja. En perfekt inramning för heta dagar och ljumma nätter, och festligheter som skolavslutningar och bröllop. Både att bära själv och att ge bort som present.

– Som vanligt är ambitionen att skapa en så mångsidig kollektion som möjligt och vi försöker tänka på det mesta, inte minst att sommarens stilar ska se fantastiska ut mot solbränd hud, avslutar Sara Althini.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 7 times, 1 visit(s) today