Du i Fokus
Mode & Skönhet

Duscha miljövänligt i sommar

skriv ut
En utomhusdusch eller ett dopp i havet kan locka, men det är viktigt att vara snäll mot både naturen, haven och huden. Weledas duschkrämer innehåller råvaror med 100 % naturligt ursprung samt vårdande ekologisk sesamolja för att hålla huden återfuktad. En miljövänlig dusch för både kropp och miljö!

Under sommarens varma dagar när det lockar med ett morgondopp, en uppfriskande utomhusdusch eller en simtur i havet så är det viktigt att tänka på vilka duschprodukter man använder och vilka ämnen som släpps ut i havet och naturen. Samtliga duschkrämer från Weleda innehåller naturliga och ekologiska ingredienser och är snäll mot både huden och miljön.

Vanligtvis kan duschkrämer innehålla sulfater (SLS) som är svåra för naturen att bryta ner. Sulfater är tensider som oftast används för att få tvål att löddra ordentligt och rengöra på djupet, men denna ingrediens torkar även ut vår hud eftersom den tar bort hudens egna värdefulla oljor som håller huden återfuktad.

Weledas duschkrämer innehåller tensider från kokos och sockerrör som ger ett milt lödder utan att skada vår natur. Vill man ha mer lödder så kan skrubbhandskar eller en duschsvamp användas. Duschkrämerna är återfuktande och rengör huden effektivt men varsamt. De är även veganska, dermatologiskt testade och baserade på ekologisk sesamolja för att bevara huden mjuk.

Weledas duschkrämer har sina egna, unika doftsättningar av äkta eteriska oljor som ger sinnet naturlig aromaterapi. Vill du ha en uppiggande och fräsch stund i duschen så passar duschkrämerna Citrus Creamy Body Wash, Sea Buckthorn Creamy Body Wash och den citrus- och ingefärsdoftande sommarutgåvan Feel Good Shower utmärkt. För en avkopplande dusch så passar Lavendel Creamy Body Wash som omvandlar duschen eller badet till en avslappnande ritual. Klassikern Almond Sensitive Skin Body Wash innehåller ekologisk mandelolja som är rik på vitaminer, antioxidanter och passar även känsliga hudtyper.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today