Vodkapasta
4 portioner
- 1 gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vodka
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1-2 msk olivolja
- peppar
- salt
Gör så här:
Hacka löken och pressa eller finhacka vitlöken.
Fräs lök och vitlök i oljan tills den börjar bli mjuk. Ha i de krossade tomaterna och koka under omrörning tills såsen har reducerat en del. Höj värmen, tillsätt vodkan och låt den koka in. Häll i grädden och koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och riktigt med parmesan.
OBS! Alkoholen kokar bort, bara smaken blir kvar.
För er Viktväktare:
Points: 18 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk olja. Lägg P för pasta och parmesan.
Personliga Points: 18 PP för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk olja. Lägg PP för pasta och parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 1 085 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 8 - Fdensammamamman