Du i Fokus
Mat & Dryck

Världens dyraste lakrits

skriv ut
Det är dags för årets lakritsfest! I samband med Lakritsfestivalen 2017, den 1-2 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm, lanserar Haupt Lakrits ”Världens dyraste lakrits”. Ett välgörenhetsprojekt där alla pengar går till Barncancerfonden.

Det tillverkas bara ett enda kilo av den exklusiva lakritsen, fördelat på 10 stycken förpackningar. Världens dyraste lakrits består av en 8 veckors lagrad och handrullad salt lakrits med 10 % rålakrits från Kalabrien. Den är omgiven av vit Toscano White-choklad från Amedei smaksatt med svart tryffel från Perigord, vit tryffel från Alba (Tuber magnatum Pico, som anses vara en av världens mest exklusiva och dyrbara råvaror) hasselnötter från Piemonte och torkad störcaviar.

Varje enskild förpackning är designad och handmålad av Cecilia Haupt, målare och grafiker, bosatt i Stockholm. Varje burk kostar 3600 kr och släpps till försäljning på Lakritsfestivalen. Det är först till kvarn som gäller!

Vi har testat den i “omonterat” format, där alla råvaror samsades på en sked, och vi kan avslöja att det är en väldigt god liten lakritspralin!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Haupt Lakrits

Visited 18 times, 1 visit(s) today