Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Explorer Gin och ett par drinkrecept

skriv ut
Nu utökar Explorer sitt sortiment och lanserar för första gången en annan produkt utöver vodkan; en ekologisk Gin. Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt populär bland svenska folket. Idag är Explorer Sveriges mest sålda vodka med närmare en miljon sålda flaskor per år.

Explorer Gin har destillerats på pot-still med riktiga enbär. Ingredienserna är uteslutande ekologiska, och förutom enbären så ingår även destillat av korianderfrö, angelikarot, citronzest och ingefära. Explorer Gin är en äkta ”Distilled Gin” vilket är den högsta ginkvaliteten som även kallas för ”London Dry Gin”.

Doften är frisk av enbär med aromatiska inslag av koriander, eneträ, citron och ingefära. Smaken är kraftfullt enbärsfrisk och nyanserad genom inslag av koriander, angelika och citrus.

För att vara så skonsamma mot miljön som möjligt så buteljeras produkten i PET-flaska. Genom att tappa Explorer Gin på PET-flaska minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 procent och tillverkningsprocessen kräver 23 procent lägre energiförbrukning jämfört med glas.

Explorer skapades 1958 och vodkan blev snabbt svenskens favoritvodka. Idag är vodkan Sveriges mest sålda spritvarumärke. Grundtanken från 50-talet håller än: en prisvärd och ren vodka som gjord att blanda drinkar på. Skeppet och seglet ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte och är Explorers signum.

Inför lanseringen har Explorer inlett ett samarbete med bartendern Oskar Johansson, som tagit fram tre specialkomponerade drinkar med Explorer Gin som bas.


DRINKRECEPT

Exploring Gin Fizz

Ingredienser:

50 ml Explorer Gin
20 ml citronjuice
20 ml limejuice
30 ml sockerlag
1 msk yoghurt
1 st äggvita
1 pkt müsli
1 st sodavatten

Tillvägagångssätt:

Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka i ca 1 minut. Addera is och skaka ytterligare 1 minut (tills shakern är kall). Sila upp i ett highballglas och toppa med sodavatten. Garnera med müsli.

Exploring Ice Cream

Ingredienser:

50 ml Explorer Gin
150 ml Tonic Water
1 pkt vaniljglass
1st färsk ingefära

Tillvägagånssätt:

Bygg gin och tonic i en stor vinkupa. Lägg i finskuren färsk ingefära. Toppa drinken med en kula vaniljglass och servera med sked.

Explore Together

Ingredienser:

½ flaska Explorer Gin
1½ flaska sockerärtslemonad*
1 pkt sugrör

*Sockerärtslemonad
5 st citroner (ca 25 cl juice)
10 st sockerärtor
2 dl socker

Tillvägagångsätt:

Muddla ärtorna och tillsätt socker samt pressa citronerna och häll ihop juicen med ärtorna och sockret. Tillsätt 2 dl sodavatten och rör om tills sockret lösts upp.

Servering:

Fyll den halvfulla flaskan Explorer Gin med lemonaden. Gör ett hål för vardera gäst i flaskan (minimum två personer rekommenderas) och stoppa in ett sugrör per person.


Explorer Gin 
Artikelnr: 32-01
Pris: 199 SEK plus pant

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 23 times, 1 visit(s) today