Ugnsbakad fisk med kräftosttäcke
4 Portioner
- 500 gr valfri fisk
- 200 gr kräftost
- 75 gr riven ost
- 3 dl grädde
- 1 buljongtärning
- 1/2 dl vitt vin
- 3 msk hackad dill
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll grädden i en kastrull, smula ner en buljongtärning och tillsätt vinet. Bland alltsammans och låt koka upp. Blanda kräftosten och den riva osten i en skål. Lägg fisken i en form, salt och peppra på bägge sidorna. Bred ostmassan över fisken och häll grädden i formen. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
Servera med kokt potatis.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 28, Blå 25, Lila 25 för hela gratängen om man använder torsk, max 12%-ig ost, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för potatis
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita