Ugnsbakad fisk med kräftosttäcke

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr valfri fisk
  • 200 gr kräftost
  • 75 gr riven ost
  • 3 dl grädde
  • 1 buljongtärning
  • 1/2 dl vitt vin
  • 3 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Häll grädden i en kastrull, smula ner en buljongtärning och tillsätt vinet. Bland alltsammans och låt koka upp. Blanda kräftosten och den riva osten i en skål. Lägg fisken i en form, salt och peppra på bägge sidorna. Bred ostmassan över fisken och häll grädden i formen. Gratinera i ugn ca 20 minuter.

Servera med kokt potatis.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 28, Blå 25, Lila 25 för hela gratängen om man använder torsk, max 12%-ig ost, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för potatis

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita