Tonfiskgratäng
4-5 portioner
- 600 gr kokt pasta
- 400 gr broccolibuketter
- 2 burkar tonfisk i vatten, avrunnen
- 2 paprikor, en gul och en röd
- 1 chili
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 2 dl riven ost
- 2 tsk smör och rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med oljan.
Koka broccoli i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Ställ åt sidan, låt den rinna av ordentligt och dela i mindre bitar. Skär paprika i strimlor och tärna chilin i små bitar.
Dela tonfisken i bitar och blanda ihop tonfisk, pasta, paprika, chili och broccoli direkt i den ugnsfasta formen. Vispa ihop ägg, mjölk, lite salt och peppar och häll över tonfiskblandningen. Strö över med riven ost.
Gratinera ca 35-40 minuter tills ytan fått fin färg.
För er Viktväktare:
Points: 37 P för hela, om man använder minimjölk och 10%-ig ost.
Personliga Points: 11-47 PP för hela, om man använder minimjölk och 10%-ig ost.
Mitt WW: Grön 10, Blå 9, Lila 9 per portion (vid 4 portioner) om man använder minimjölk och 12%-ig ost.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita