Du i Fokus
Mat & Dryck

Sweet Chili-tacos med asiatiska smaker

skriv ut

Med Santa Marias nya Asian Taco-sortiment lagar du snabbt och enkelt den här härliga måltiden. Mjuka wraps fylls till bredden med sweet chili-kyckling, krispiga grönsaker och en rik mix av asiatiska smaker. Fräscht, färgstarkt och fyllt med spännande smak.

4 portioner

100 g blandad grönsallad

100 g rödkål, tunt strimlad

1 morot, riven eller i stavar

1 knippe rädisor, tunt skivade

1 knippe thaibasilika eller koriander

50 g cashewnötter, hackade

500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)

1 msk olja

1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic

1 pkt Santa Maria Asian Wrap Rice Flour

1 flaska Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ

1 flaska Santa Maria Toppingsås Sesame & Soy Mayo

Gör så här:

Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.

Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 min. Sänk värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 min. Håll varmt.

Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.

Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med såserna och garnera med de färska kryddorna och nötter.

    Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.

    Recept och bild – Paulig Group/Santa Maria

    Visited 6 times, 5 visit(s) today