Sweet Chili-tacos med asiatiska smaker
Med Santa Marias nya Asian Taco-sortiment lagar du snabbt och enkelt den här härliga måltiden. Mjuka wraps fylls till bredden med sweet chili-kyckling, krispiga grönsaker och en rik mix av asiatiska smaker. Fräscht, färgstarkt och fyllt med spännande smak.
4 portioner
100 g blandad grönsallad
100 g rödkål, tunt strimlad
1 morot, riven eller i stavar
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 knippe thaibasilika eller koriander
50 g cashewnötter, hackade
500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
1 msk olja
1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
1 pkt Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
1 flaska Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ
1 flaska Santa Maria Toppingsås Sesame & Soy Mayo
Gör så här:
Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.
Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 min. Sänk värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 min. Håll varmt.
Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.
Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med såserna och garnera med de färska kryddorna och nötter.
Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.
Recept och bild – Paulig Group/Santa Maria