Pasta med kyckling och citron
4 Portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 röd lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 5 dl matlagningsgrädde
- 200 gr bladspenat
- rivet skal från en citron
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs i torr panna. Ställ åt sidan när den fått lagom färg.
Hacka löken och pressa vitlöksklyftan och fräs i oljan tills löken är mjuk. Tillsätt vinet och låt koka tills det nästan har kokat bort. Häll tillbaka kycklingen och låt koka ihop någon minut. Ha i grädden och det rivna citronskalet, koka upp och låt småputtra 4-5 minuter. Blir det för tjockt, så spä med lite pastavatten. Smaka av med salt och peppar. Stäng av plattan och tillsätt bladspenaten lite åt gången, tills allt har krympt ner i såsen.
Servera med pasta och ev riven parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för allt, om man använder 1 msk olivolja, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Personliga Points: 16-24 PP för allt, om man använder 1 msk olivolja, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till PP för pasta och ev parmesan.
Mitt WW: Grön 5, Blå 4 SP, Lila 4 per portion om man använder 1 msk olivolja, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.
SMartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 1 msk olivolja, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita