Stora räkor frästa i vitlök
3-4 portioner
- 500 gr vannameiräkor (skalade)
- 2-3 st finhackade vitlöksklyftor
- 1 finhackad röd paprika
- 2 tsk olivolja
- 200 gr bladspenat
- 1 msk limesaft
- salt
- peppar
Gör så här:
Fräs vitlök, paprika och bladspenat sakta på svag värme i oljan. Rör om under tiden, tills blandningen är blank och mjuk.
Stäng av värmen, häll i räkorna och rör om. Smaka av med salt och peppar. Häll över limesaften och servera direkt.
Servera på ett stort fat tillsammans med aioli och rostat bröd.
Tips! Passar även bra på en buffé eller som förrätt.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 3 P för allt, om man använder matlagningsvin. Lägg till P för eventuell aioli och bröd.
Points: 3 P för allt, om man använder matlagningsvin. Lägg till P för eventuell aioli och bröd.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 5 260 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 4
Pingback: Tips på en festligare middag