Sallad med stekost, rödbetor och hallon
2 portioner
- 1 pkt stekost (krispig från Arlaköket) i bitar
- 1/2 romansallad
- 4-5 rödbetor (helst förkokta)
- 100 gr frysta hallon
- 1/2 knippe salladslök
- 200 gr tomater (tex cocktail eller plommontomater)
- 1 dl majs
- 1/2 msk olja (ta din favorit)
- salt
- peppar
Gör så här:
Skrubba rödbetorna rena och koka dem i saltat vatten tills de blir mjuka, om de inte redan är förkokta. Skala och dela dem i mindre bitar.
Ta fram de frysta hallonen och krossa dem medan dem är frusna. Ställ åt sidan.
Hacka salladen grovt, fördela och lägg i botten på två tallrikar. Finhacka salladslöken, lägg ovanpå salladen. Ha ner en halv deciliter majs i varje tallrik och rödbetorna. Dela tomaterna och lägg dem över rödbetorna.
Tillaga stekosten och dela den eventuellt i mindre bitar. Lägg bitarna över salladen och toppa med hallonen. Ringla över olja. Avsluta med lite salt och peppar.
Servera gärna med mathavre eller matvete.
För er Viktväktare:
Points: 26 P för allt, lägg till P för ev mathavre eller matvete.
Personliga Points: 26-28 PP för allt, lägg till PP för ev mathavre eller matvete.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita