Sallad med stekost, rödbetor och hallon

skriv ut
2 portioner
  • 1 pkt stekost (krispig från Arlaköket) i bitar
  • 1/2 romansallad
  • 4-5 rödbetor (helst förkokta)
  • 100 gr frysta hallon
  • 1/2 knippe salladslök
  • 200 gr tomater (tex cocktail eller plommontomater)
  • 1 dl majs
  • 1/2 msk olja (ta din favorit)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skrubba rödbetorna rena och koka dem i saltat vatten tills de blir mjuka, om de inte redan är förkokta. Skala och dela dem i mindre bitar.

Ta fram de frysta hallonen och krossa dem medan dem är frusna. Ställ åt sidan.

Hacka salladen grovt, fördela och lägg i botten på två tallrikar. Finhacka salladslöken, lägg ovanpå salladen. Ha ner en halv deciliter majs i varje tallrik och rödbetorna. Dela tomaterna och lägg dem över rödbetorna.

Tillaga stekosten och dela den eventuellt i mindre bitar. Lägg bitarna över salladen och toppa med hallonen. Ringla över olja. Avsluta med lite salt och peppar.

Servera gärna med mathavre eller matvete.

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 26-28 PP för allt, lägg till PP för ev mathavre eller matvete.

 

 

Recept  – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita