Du i Fokus
Mat & Dryck

Räkor med ärtröra och röd rom

skriv ut
4 portioner
  • 4 dl gröna ärter
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färsk basilika
  • 280 gr skalade räkor
  • 4 msk riven parmesan
  • 75 gr röd rom
  • salt
  • peppar
  • Valfri mängd kokt pasta
Gör så här:

Koka ärterna enligt anvisningar på förpackningen. Mixa dem med stavmixer och blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Montera rätten med valfri mängd pasta i botten, klicka ut ärtröran, strö över räkorna och lägg rommen överst. Toppa allt med parmesan.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 4 P för allt, om man använder fettfri yoghurt, lägg till P för pastan

Points: 4 P för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, lägg till P för pastan



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 430 times, 1 visit(s) today